*** PRIVATNA PREDŠKOLSKA USTANOVA EUROKIDS ***

 

UPIS TOKOM CELE GODINE UZ SUBVENCIJU GRADA
DOBRODOŠLI KOD NAS ČEKAMO VAS

 

Naša misija i vizija - Eurokids je vrtić koji raste zajedno sa decom, prati njihov razvoj i potrebe, inspiriše, podstiče na istraživanje i komunikaciju. To je dobro i sigurno mesto gde se poštuju sloboda govora i izbora, otvorenost i jednakost. Mi verujemo u bezgraničnost dečijih mogućnosti za pravilan i pozitivan rast i razvoj. Znamo da svako dete ima sposobnost da se oseti srećno i uspešno. Zato želimo da podelimo naša znanja i prenesemo iskustva, kako bismo pomogli malim ljudima da postanu uspešni jednoga dana. Naš zadatak je da svakom detetu omogućimo uslove da prepozna sopstvene kvalitete i kapacitete i da u njih veruje. Da stvorimo okruženje u kom se dete oseća voljeno i uči da voli, u kome je poštovano i uči da poštuje sebe i druge. Svakom detetu pristupamo sa pažnjom i uverenjem da je ličnost za sebe, sa jedinstvenim potrebama, sposobnostima i razvojnim karakteristikama.

Verujemo da je svako dete posebno i neponovljivo biće i zato mu pružamo individualno usmeren i ličan pristup. Želimo da svako dete živi i raste sa uverenjem da je baš takvo kakvo jeste, da je dovoljno dobro, vredno i da od nas odraslih nasledi i postane "Eurokids".

 

O PROSTORU - VRTIĆ NA VOŽDOVCU


Vrtić "Eurokids" nalazi se na Voždovcu, u mirnom i bezbednom delu grada, u ulici Dimitrija Marinkovića 22a iza Tržnog centra Stadion. Objekat nije namenski građen, ali je prilagođen potrebama za realizaciju vaspitno obrazovnog rada u skladu sa svim zakonskim normativima. U adaptiranoj kući površine 300 m2 ima kapacitet za boravak 60 dece predškolskog uzrasta. Takođe postoje i adekvatni uslovi za svakodnevni boravak dece na otvorenom – dvorište i dve terase. Rad će biti organizovan u tri vaspitne grupe, jaslena, mešovita i predškolska sa celodnevnim boravkom, sa radnim vremenom od 07h do 18h.

Deca borave u prostoru koji je svetao, uvek provetren i prilagođen potrebama dece. Prostor je opremljen u skladu sa propisanim pravilima ministarstva i ispunjava sve uslove. (tehničke kao i sanitarno-higijenske). Bezbednost nije izostavljena, objekat je pod video nadzorom 24h i alarmnim sistemom pod pratnjom sigurnosne agencije.

 

Detaljnije o lokaciji vrtića na Voždovcu možete pogledati OVDE

 

O PROSTORU - VRTIĆ NA ZVEZDARI (KONJARNIK)


 

Vrtić "Eurokids 2" se nalazi na Konjarniku, u mirnom i bezbednom delu grada, u ulici Mihaila Todorovića 16 ž, ispod okretnice busa 17,31. Objekat nije namenski građen, ali je prilagođen potrebama za realizaciju vaspitno obrazovnog rada u skladu sa svim zakonskim normativima. U adaptiranoj kući površine 300 m2 ima kapacitet za boravak 60 dece predškolskog uzrasta. Takođe postoje i adekvatni uslovi za svakodnevni boravak dece na otvorenom – dvorište i dve terase. Rad će biti organizovan u tri vaspitne grupe, jaslena, mešovita i predškolska sa celodnevnim boravkom, sa radnim vremenom od 07h do 18h.

 

Deca borave u prostoru koji je svetao, uvek provetren i prilagođen potrebama dece. Prostor je opremljen u skladu sa propisanim pravilima ministarstva i ispunjava sve uslove. (tehničke kao i sanitarno-higijenske). Bezbednost nije izostavljena, objekat je pod video nadzorom 24h i alarmnim sistemom pod pratnjom sigurnosne agencije.

 

 

O OSNIVAČU


Osnivač i vlasnik predškolske ustanove, Darko Todorović, pedagoškim radom bavio se, nakon uspešne takmičarske karijere, kao trener judoa i aikidoa. Ove veštine samoodbrane, zasnovane su na principu sklada duha i tela, kao i jedne velike discipline koja je 100% potrebna u ovom sportu. Primenljive su svakodnevno u našem vrtiću kao sportić za šta je sam vlasnik zadužen. Nakon rada sa decom u oblasti sporta u svome klubu pod imenom Uešiba.com kao predsednik i trener više od 10 god. , uvideo je značaj celovitog pristupa dečijem razvoju i javila se potreba da nastavi svoj rad u ovom pravcu. Deca vole pravila, ali ih roditelji ne poštuju. Najveća inspiracija i sam pokretač svega je i njegovo sopstveno dete koje želi da usmeri na pravi put i to podeli sa vama. To je bio glavni motiv za osnivanje privatne predškolske ustanove u kojoj će deca u najranijem uzrastu imati priliku da se razvijaju u skladu sa svojim potencijalima. Osim toga, rukovođenje ustanovom je i profesionalni izazov, obzirom da se menadžerskim poslom uspešno bavi već nekoliko godina, kao vlasnik i direktor vise od 10 god. u sopstvenoj firmi Eurodark doo koja uspešno posluje i dan danas. Svestan da svoju viziju ne može da ostvari sam, oko sebe je okupio tim prijatelja stručnih saradnika različitih profila, koji su svoje znanje, sposobnosti i entuzijazam već dokazali u dosadašnjem radu sa decom. Naš i Vaš tim.

 

RAZNO


U vrtiću postoji distributivna kuhinja kao i trpezarija u kojoj snabdevanje hranom obavlja licencirana firma. Sve radne sobe su opremljene nameštajem koji odgovara uzrastu dece, normativima, zahtevima programa i uslovima koje daje prostor. Didaktička sredstva, AV sredstva i ostali materijali za rad i igru takođe su nabavljeni u skladu sa uzrastom. Svaki vaspitač ovde daje sopstveni pečat i izraz u skladu sa karakteristikama svoje grupe. Izuzev radnih soba, za izvođenje vaspitno-obrazovnog rada koriste se i drugi prostori, a to su dvorište, hol, garderoba, terase, i trpezarija. U zavisnosti od potreba, prostori dobijaju različitu strukturu, o čemu odlučuje vaspitač, odnosno medicinska sestra-vaspitač, najčešće na inicijativu same dece za potrebe raznih igara.

 

ZAPOSLENJE


Predškolska ustanova EUROKIDS širi svoj tim i zapošljava vaspitače kao i medicinske sestre vaspitače. Širimo naš tim i u drugim pravcima, ako ste kreativni,muzički obrazovani, ako posedujete neke talente podelite ih sa nama. Vidimo se i radujemo uspešnoj saradnji.

 

Svi zainteresovani mogu poslati svoje biografije na e-mail: eurokids.vrtic@gmail.com